Új jelszó kérése
Termék részletek


Versenyjogi jogsértések esetén érvényesíthető magánjogi igények

Versenyjogi jogsértések esetén érvényesíthető magánjogi igények
 • Versenyjogi jogsértések esetén érvényesíthető magánjogi igények
6 400 Ft
 • A versenyjogban a közjogi, azaz a versenyhatósági jogalkalmazás mellett egyre nagyobb jelentősége van az ún. magánjogi jogérvényesítésnek is. Ez alatt olyan, a polgári bíróságok előtt benyújtott keresetek értendők, melyekben a keresetet benyújtó vállalkozások vagy magánszemélyek egy versenyjogi jogsértés kapcsán kívánnak polgári jogi jogkövetkezményeket érvényesíttetni. A polgári jogi jogkövetkezmények közül legjelentősebb természetesen a kártérítés.  A téma aktualitását és fontosságát mutatja, hogy az Európai Bizottság ún. Zöld Könyvet (European Commission Green Paper - Damages actions for breach of the EC antitrust rules) fogadott el e tárgykörben, széleskörű szakmai vitát nyitva ezzel. Az egyes uniós tagállamokban szintén élénk diskurzus folyik a témáról – ezt bizonyítja a számos nemzetközi konferencia, idegen nyelven írt tudományos cikk és elemzés. Ehhez kívánnak a szerzők is társulni, a hazai piacon igazi novumnak számító, átfogó és a gyakorlati problémákra választ kereső könyvükkel.

  Lehetséges, hogy a könyv már elfogyott, csak erről nem tudunk (régebbi kiadású könyveknél előfordul). Épp ezért, megrendeléskor nem tudjuk garantálni, hogy a könyvet ki is tudjuk küldeni. Előre utalás esetén természetesen visszatérítjük a kiadvány árát, egyéb esetekben töröljük vagy módosítjuk a megrendelést, a megrendelővel történt egyeztetést követően.

 • Kiadó
  HVG ORAC
  Megjelenés éve
  2009
  Oldalszám
  329
  ISBN SZÁM
  978-963-258-045-6
  Szerző(k)
  Bassola Bálint; Belényesi Pál; Csépai Balázs; Dedics Zsigmond; Ruszthiné Juhász Dorina; Fejes Gábor; Hegymegi-Barakonyi Zoltán; Horányi Márton; Nagy Csongor István; Szabó Pétera
  Szerkesztő(k)
  Boytha Györgyné dr.
Webáruház készítés