Új jelszó kérése
Termék részletek


Változó civil világ (2. átdolgozott kiadás, 2014)

Változó civil világ (2. átdolgozott kiadás, 2014)
 • Változó civil világ (2. átdolgozott kiadás, 2014)
3 990 Ft
 • A 2012-ben megjelent kiadvány második, átdolgozott kiadása.  Az első kötet megjelenése óta bekövetkezett jogszabályváltozások, különös tekintettel a 2014. március 15-én hatályba lépett új Polgári törvénykönyv, szükségessé tették a könyv átdolgozását, aktualizálását. Az új kiadványban külön fejezet foglalkozik a NAV gyakorlatával. A kötet átfogó képet nyújt a civil szervezetek létrehozásával, működésével és gazdálkodásával kapcsolatos feladatokról, kötelezettségekről, az igénybe vehető adókedvezményekről, mely ismeretek a mindennapi működésben segíthetik a szervezetek munkatársait.  A szerzők a szektor elismert szakértői, akik között található jogász, közgazdász, politológus, NEA-kollégiumi elnök, és civil ügyekben eljáró gyakorló bíró is. Felkészültségük és gyakorlati tapasztalataik garanciát jelentenek arra, hogy a kézikönyv olvasói hasznosítható ismeretekhez jussanak, így a téma iránt mélyebben érdeklődőknek is bátran javasoljuk a kézikönyvet.  A kiadvány a következő kérdésekre koncentrál:
  - alapítás, nyilvántartás,
  - működéssel kapcsolatos kérdések,
  - a civil szervezetek gazdálkodása,
  - adózás és számvitel,
  - a civil szervezetek támogatása.  Jogtár Könyvtár  - Az Új Jogtáron elérhető statikus, nem hatályosított elektronikus kiadvány, amely a könyv formában megjelentetett kiadvány tartalmával azonos.
  - Az Új Jogtáron - előfizetés birtokában- együttműködik az Új Jogtárral, az Új Jogtár Plusszal és a Szakmai Jogtárral: működnek a dokumentumban a magyar és uniós jogszabályi kapcsolatok, hivatkozott döntések elérhetőek.
  - A kiadvány az Adatbázisok menü Jogtár Könyvtár menüpontjából érhető el önálló nyitó oldalon.  A változó civil világ már a Jogtár Könyvtárban is elérhető!
 • Kiadó
  Wolters Kluwer
  Megjelenés éve
  2014
  Alcím
  Kézikönyv civil szervezetek számára
  Szerző(k)
  dr. Bódi György, dr. Gécziné dr. Bárdosi Eszter, Kahulits Andrea, dr. Kákai László, dr. Lakrovits Elvíra, dr. Lele Zsófia, Nagy József, dr. Nagy Krisztina, dr. Potháczki Dóra, dr. Tóth Bernadett
Webáruház készítés