Új jelszó kérése
Termék részletek


Vadászok, halászok a büntetőjog hálójában

Vadászok, halászok a büntetőjog hálójában
 • Vadászok, halászok a büntetőjog hálójában
4 500 Ft
 • Igazi halásszá, horgásszá az válhat, aki betartja az írott és íratlan szabályokat, állapítja meg Elek Balázs bíró úr legújabb könyvében. A szerző a szenvedélyes, a természetet szerető, a halállományt tiszteletben tartó halászathoz, horgászathoz is segítséget nyújt a tudományos igénnyel elemzett jogeseteken keresztül, a jogi környezet bemutatásával. A művet minden érdeklődőnek, valamennyi horgásztársunknak szeretettel ajánlom.

  Balla Lajos,
  a Debreceni Ítélőtábla elnöke

  A mű szerzője a vadászati büntetőjog jeles szakértője, könyvében azonban arról is tanúbizonyságot tesz, hogy a halászati és a horgászati jog ismerete sem áll távol tőle. Saját bevallása szerint írásának elsődleges célja és feladata, hogy elősegítse a szükséges büntetőjogi előírások megismertetését a vadászattal, halászattal és horgászattal kapcsolatba kerülőkkel.

  Mint sportvadász és büntetőbíró ajánlom a könyvet minden természetkedvelőnek, vadásznak, halásznak és horgásznak, bízva abban, hogy elolvasásával e két nemes szenvedély és életforma veszélyeinek megismerésén keresztül hozzájárul a vadászat körében előforduló balesetek csökkenéséhez, az orvvadászat, orvhalászat és egyéb bűncselekmények visszaszorításához.

  Makai Lajos,
  a Pécsi Ítélőtábla elnöke

 • Kiadó
  HVG ORAC
  Megjelenés éve
  2 015
  Oldalszám
  328
  ISBN SZÁM
  978-963-258-272-6
  Szerző(k)
  Elek Balázs
Webáruház készítés