Új jelszó kérése
Termék részletek


Szerződések tára - Az új Ptk. alapján

Szerződések tára - Az új Ptk. alapján
 • Szerződések tára - Az új Ptk. alapján
9 000 Ft
 • Ez az új Polgári Törvénykönyv alapján összeállított, több mint 120 szerződésmintát felvonultató kötet 2014. március 15. után iránytű lehet az okiratszerkesztésben. Az új polgári jogi kódex ugyanis helyenként alapjaiban változtatta meg a szerződések szabályozási rendszerét, valamint a magyar jogban eddig nem létező jogintézményeket vezetett be. Így a megszokott módszerek és szerződési sémák már nem minden esetben alkalmazhatók.

  A mintatár fejezetenként rövid és közérthető áttekintést nyújt az adott szerződéstípus jogszabályi hátteréről, elsősorban az új tudnivalókra koncentrálva. A jogszabályi háttérről szóló magyarázatokat a jegyzetekkel ellátott szerződésminták követik. Elsőként szerepel az adásvételi szerződés és annak különös nemei, altípusai. Önálló fejezetet kapnak a vállalkozási, a fuvarozási, a szállítmányozási, a megbízási, a bizományi, a közvetítői, a használati, a hitel- és számlaszerződések. Nem hiányozhatnak a sorból a biztosítéki és zálogszerződések, az engedményezés, a jogátruházás, a tartozásátvállalás, a szerződésátruházás okiratmintái sem. A záró fejezetek a társasági jog területén, illetőleg a magánszemélyek között jellemző (ajándékozási, tartási, életjáradéki, öröklési) szerződéseket dolgozzák fel.

  A jogászok, a jogi végzettség nélküli üzletemberek, vállalkozók számára és a magánemberként szerződéseket kötők részére egyaránt hasznos segédeszköz ez a mintatár. A szerzők – kilenc ügyvéd, három kúriai tanácselnök és egy kúriai tanácsjegyző – gyakorló jogalkalmazóként azt vallják, hogy a megfelelően előkészített és pontosan megszövegezett, jó szerződéssel megelőzhetők a későbbi jogviták. Ehhez hasznos és nélkülözhetetlen munkaeszköz ez az összeállítás.

  A könyvben található valamennyi szerződésminta elérhető a Jogkódex iratminta moduljában.
 • Kiadó
  HVG ORAC
  Megjelenés éve
  2 014
  Oldalszám
  764
  ISBN SZÁM
  978-963-258-222-1
  Alcím
  Új magánjog sorozat 1. kötete
  Szerző(k)
  Bacher Gusztáv; Bartal Géza; Boronkay Miklós; Darázs Lénárd; Gárdos Péter; László András Dániel; Molnár Ambrus; Molnár Bence; Németh Sándor; Szecskay Katalin; Török Tamás; Villám Krisztián; Wellmann György
  Szerkesztő(k)
  Wellmann György
Webáruház készítés