Új jelszó kérése
Termék részletek


A versenyképesség jogi kérdései 2017-ben

A versenyképesség jogi kérdései 2017-ben
 • A versenyképesség jogi kérdései 2017-ben
5 000 Ft
 • Jelen kötet a versenyképességhez kötődő, elsősorban gazdasági jogi kérdések megértésében nyújt segítséget, a gazdasági döntések meghozatala során a szükséges ismeretek széles tárházát érintve.

  A globális gazdaság szereplői döntéseiknél az egész világon adódó lehetőségeket mérlegelik. Felelős döntéseik átmennek a környezeti és társadalmi felelősség szűrőjén. Versenyképességük növelése és megőrzése érdekében nagy sebességgel kell reagálniuk a piac és a környezet általános változásaira. A jogi szempontú megközelítés a lehetőségek mérlegelésében, a változó környezetre való reakcióképesség növelésével, a környezeti és társadalmi szempontok egyértelmű figyelembe vételében segít. Ahhoz, hogy a vállalat legfőbb erőforrását, a felhalmozott és aktiválható tudás megfelelően legyen felhasználható, minden olyan ismeretre szükség van, mely a gazdasági társaság létrehozatalához, a hitelképesség megőrzéséhez, az intézményrendszerek értelmes fejlesztéséhez, a szerződések megkötéséhez szükséges. A versenyképesség-elemzések egyik, ma már megkerülhetetlen aspektusa, hogy megfelelően tudják érvényesíteni érdekeiket a piaci szereplők, legyen szó jogorvoslatról, vagy befektetővédelmi kérdésekről.

  A Budapesti Corvinus Egyetemen a 90-es évektől komoly hagyományai vannak a téma kutatásának, mely számtalan doktori disszertáció és szakkönyv alapjait határozta meg az elmúlt évtizedekben a Versenyképesség Kutató Központ szárnyai alatt, összehangolva több intézet munkatársainak munkáját. Hiszen a versenyképesség tipikusan olyan terület, melyben számtalan tudományterület, például a marketing, a pénzügy, a stratégia, szervezetelmélet vagy döntéselmélet kutatóinak együttműködésére van lehetőség a versenyképesség többszempontú vizsgálata és értékelése érdekében. Jelen kötet a Pénzügyi és Gazdasági Központ keretében készült, melynek szerzői közül többen a Budapesti Corvinus Egyetemen Gazdálkodástudományi Kar oktatójaként is ezt a szemléletmódot erősítik, melyre nem csak a hazai közgazdászképzésben, hanem általános értelemben a gazdasági jogi kérdések tárgyalásában is ideje nagyobb hangsúlyt helyezni.


  Dr. Zoltayné Dr. Paprika Zita
  dékán
  Budapesti Corvinus Egyetem
  Gazdálkodástudományi Kar

 • Kiadó
  HVG ORAC
  Megjelenés éve
  2 017
  Oldalszám
  316
  ISBN SZÁM
  978 963 258 332 7
  Alcím
  Tanulmányok a gazdasági jog köréből
  Szerző(k)
  Bodzási Balázs; Dancsik Bálint; Dzsula Marianna; Fábián Gergely; Fabók Zoltán; Farkas Yvette; Forrai Mihály; Kolozs Borbála; Lajer Zsolt; Metzinger Péter; Nagy Gábor; Németh Csaba; Sárközy Szabolcs; Szalóki Gergely; Tátrai Tünde; Winkler Sándor
  Szerkesztő(k)
  Bodzási Balázs
Webáruház készítés