Új jelszó kérése
Termék részletek


Védői szemmel

Védői szemmel
 • Védői szemmel
4 600 Ft
 • Az Országgyűlés 2017. június 13-án fogadta el a büntetőeljárásról szóló 2017. évi XC. törvényt. Ehhez az aktushoz négy éves előkészítő munka vezetett. Gyökeres változások elé nézünk. Más minőség fog bekövetkezni. Valamennyi hivatásrend új kihívásokkal szembesül. Olyanokkal, amelyek szemléletváltást is megkövetelnek az eljárási szereplőktől.

  A könyv szerzője 2014-től vett részt a kodifikációs munkában. Tagja volt az új Be.-t előkészítő kodifikációs bizottságnak, majd a tanácsadó testületnek, valamint a Magyar Ügyvédi Kamara jogalkotási munkacsoportjának.

  Voltaire szerint „Ha jó törvényt akarsz, vesd tűzbe a régit és alkoss újat”. Szerencsére az új kódex megalkotásánál nem ez a szemlélet érvényesült.
  A jelentős változások ellenére megmaradt a büntetőeljárás hagyományos és történetileg kialakult rendszere.

  A szerző az elmúlt kilenc évben megjelent írásait áthangszerelve, az új törvényre aktualizálva tesz kísérletet arra, hogy átvezesse az olvasót a régi eljárási törvényből az új kódexbe, megvilágítva az eltéréseket, feltárva a régi és az új szabályozás fonákságait. Az írások segítséget nyújtanak az átálláshoz. Ahhoz, hogy az eljárási szereplők rendszerben és egyediben is gondolkodva tudjanak áthangolódni az új szabályozásra. A könyv az új attitűd kialakításához is segédletet nyújt.

  A kötet, csakúgy, mint a szerző korábbi könyve – PERISZKÓP (Jogi ÖTpercesek) 2010–2015 – rendhagyónak számít a jogi kiadványok piacán. Az újdonság erejével hat a címben is testet öltő szemléletmód. Védői szemmel…

  Csomós Tamás az elméleti és gyakorlati problémákat olyan, a hivatásrendhez igazodó látásmódban elemzi, amely nem hagyja hidegen az olvasót. Együttgondolkodásra és vitára késztet.

  Bánáti János: A büntető anyagi jogi és eljárásjogi témájú tanulmányok, jogi ötpercesek mindegyike külön-külön is értékes, de kötetbe foglalva olyan nagy ívű áttekintést tesz lehetővé a büntetőjog területén dolgozó jogászoknak, ami nélkülözhetetlenné teszi ezek ismeretét.

  Harangozó Attila: A jogrendszer működtetésének javítása egyfajta misszióként jelenik meg minden gondolatában úgy, hogy a meglévő értékek megóvását soha nem veszíti szem elől.
 • Kiadó
  HVG ORAC
  Megjelenés éve
  2 017
  Oldalszám
  356
  ISBN SZÁM
  978 963 258 337 2
  Alcím
  Tanulmányok és karcolatok a büntető anyagi és eljárásjog tárgyköréből
  Szerző(k)
  Csomós Tamás
Webáruház készítés