Új jelszó kérése
Termék részletek


NŐ! a profit

NŐ! a profit
 • NŐ! a profit
5 270 Ft
 • A könyv Magyarországon elsőként kívánja bemutatni és gyakorlattá tenni a Női Erőforrás Menedzsmentet, amely diszciplinának a fontossága, aktualitása megkérdőjelezhetetlen. A könyv szól a nőknek, szól a vezetőknek, a HR szakembereknek, a férfiaknak, mindazon embereknek, akik örömet akarnak találni a munkájukban és egyensúlyt az életükben.  - Az első rész a téma megalapozása után, az „Út a csúcsra” címmel, a nők egyéni küzdelmeivel, annak eszközeivel, módszereivel foglalkozik.
  - A második rész a vállalatok feladatait, a fejlesztés útjait, korszerű megoldásait mutatja be.
  - A harmadik rész a munka és magánélet összehangolásához, az egyensúlykereséshez kíván gyakorlati útmutatót adni.
  - Végezetül kilenc INTERJÚ következik, sikeres nőkkel és férfiakkal, akik az életükben, munkájukban,a vezetői gyakorlatukban igyekeztek, igyekeznek megvalósítani a Női Erőforrás Menedzsment elveit és gyakorlatát, a vállalat, a közösség és a maguk javára.  Interjúalanyok
  - Lojalitást nem lehet pénzen venni - Ladányiné Laczai Csilla, az evopro-csoport HR-vezetője
  - Hab a tortán - Tatár-Kiss Klára, a TESCO Hungary országos személyzeti igazgatója
  - Nem kell ahhoz nőnek lenni, hogy gondunk legyen az anyukákra - Faragó Andor, a British Telecom BT Global Services európai szolgáltató központjának ügyvezetője
  - Ne azért veregessenek vállon, mert nő vagyok - Sándorné Dr. Kriszt Éva, a Budapesti Gazdasági Főiskola rektora
  - A mérleg nyelve - Nevelős Orsolya Stefanie, a Siemens Zrt. kommunikációs igazgatója
  - A részmunkaidős lehetőség szárnyakat ad nekem - Márta Bettina, Arkon Zrt. Humán szakértő
  - Reggel örömmel jönnek dolgozni, este nyugodtan mennek haza - Kovács Rajmund, polgármester, Budapest XVI. kerület
  - Ami késik, nem múlik - Fejérdy Zsófia, PromoBox ügyvezető-tulajdonos  Akik már olvasták a kéziratot:
  „Felüdülés volt ezt a könyvet olvasni. Van pár könyv az életemben, amit ha leveszek a polcról s belelapozok, mindig kipottyan belőle egy-egy olyan gondolat, amely az épp aktuális problémáimra segít megoldást találni, s amely minden kézhezvételkor újdonságokat tartalmaz. Az ilyen könyveknek nálam külön "titkos" polcuk van a hálószobában - ez a könyv is a titkos polcra fog kerülni.
  Miért unikum? Talán leginkább azért, mert végre valaki kimondja, hogy kevés az esélyeink egyenlőségét célul kitűzni. Sőt jobb, ha az esélyegyenlőséget méricskélő versengő nézőpont helyett a bennünk levő erőforrásokat – másképpen: talentumot – nem hagyjuk elpazarolni.  S mindezt végre egy férfi tollából olvashatjuk!” (Szalai Piroska, a nők munkaerő-piaci helyzetéért felelős miniszteri biztos)  „A női célcsoportban és munkaerőben rejlő lehetőségek kiaknázásához rögös út vezet és ennek egyszerűbbé tételéhez nyújt kiváló útmutatót és egyben pótólja az eddigi űrt e fontos témában Dr. Ternovszky Ferenc női erőforrás menedzsmenttel foglalkozó, ‘Nő, a profit’ című szakkönyve.” (Kővágó-Laky Andrea, ügyvezető igazgató, Ford Közép- és Kelet-Európai Értékesítő Kft.)  „A nőknek a végzettségükhöz és képességeikhez, illetve a népességen belüli arányokhoz viszonyított alacsony részvétele a gazdaságban, és különösen a gazdasági szervezetek vezetésében afféle ördögi kör. Sajnos eleve kevés nőnek jut osztályrészül, hogy azonos teljesítményért azonos bért kapjon (az EU-ban nők átlagos órabére az jelenleg 16%-kal alacsonyabb, mint a férfiaké!), hát még arra, hogy életpályája ne legyen "felülről zárt": azaz ne csak joga, de gyakorlati lehetősége is legyen bármilyen csúcspozíció megszerzésére. Mindennek ugyanakkor következménye az is, hogy végül egyre kevesebb nő érez kedvet és biztatást ahhoz, hogy szakmai álmai megvalósításába egyáltalán belefogjon. Ezt az ördögi kört meg kell szakítanunk!  Ez a rugalmatlan HR-politika pusztán "kvantitatív" szempontból, a nagy számok felől nézve is védhetetlen – legyen szó akár cégekről, akár nemzetek gazdaságáról. Az egyik legbeszédesebb adat ugyanis azt mutatja, hogy miközben az Európai Unió a 75%-os foglalkoztatottságot tűzte ki célul ahhoz, hogy az európai közösség legalább állni tudja a versenyt az Egyesült Államokkal, vagy Kínával szemben, ma a nők foglalkoztatottsági rátája legalább 12 százalékponttal alacsonyabb, mint a férfiaké.  Mindez pedig egy dolgot jelent: akár az erőforrások, a foglalkoztatottak száma, akár az előnyös üzleti tulajdonságok, a munkatársak készségei felől közelítünk az üzleti terveinkhez: nők nélkül nem fog menni.
  A szó legszorosabb értelmében kívánok tehát hasznos, azaz "profitábilis" olvasást mindannyiunknak!” (Papp István, a Microsoft Magyarország ügyvezető igazgatója)
 • Kiadó
  Wolters Kluwer
  Megjelenés éve
  2013
  Alcím
  Női erőforrás menedzsment
  Szerző(k)
  Dr. Ternovszky Ferenc
Webáruház készítés