Új jelszó kérése
Termék részletek


Nagykommentár a szerzői jogi törvényhez

Nagykommentár a szerzői jogi törvényhez
 • Nagykommentár a szerzői jogi törvényhez
15 645 Ft
 • A nagykommentár legutóbbi kiadása (2006) óta az Szjt. többször módosult. A változások egyrészt olyan új jogintézményeket hoztak, mint 2008-ban az árva művek felhasználási engedélyezése és a könyvtári kölcsönzés szerzői díja, másrészt a 2011-es és 2013-as változásokkal a jogalkotó új alapokra helyezte a szerzői és szomszédos jogi jogosultak magánjogi alapon működő közös jogkezelő szervezeteinek működését és hatósági ellenőrzését, felügyeletét.

  A mű ismerteti az új Polgári Törvénykönyvnek a szerzői jogban 2014 márciusától tartalmi változásokat is hozó, közvetlenül érvényesülő szabályait is.

  A nagykommentár feldolgozza a szerzői joggal kapcsolatos nemzetközi szakegyezményeket – többek közt a Pekingi Szerződést és a Marrakesh-i Szerződést is –, a szerzői joggal kapcsolatos Uniós szabályozást, az Európai Bíróság gyakorlatát, valamint a széles körű magyar bírói gyakorlatot is.
 • Kiadó
  Wolters Kluwer
  Megjelenés éve
  2 014
  Alcím
  A nyomtatott könyv kéziratának lezárási dátuma: 2014. március 15.
  Szerző(k)
  dr. Bogsch Attila, dr. Boytha György, dr. Faludi Gábor, dr. Grad - Gyenge Anikó, dr. Győri Erzsébet, dr. Gyertyánfy Péter, dr. Kabai Eszter, dr. Kricsfalvi Anita, dr. Szinger András, dr. Tarr Péter, dr. Tomori Pál, dr. Tóth Péter Benjamin
  Szerkesztő(k)
  dr. Gyertyánfy Péter
Webáruház készítés