Új jelszó kérése
Termék részletek


Külföldi közokiratok a gyakorlatban

Külföldi közokiratok a magyar közjegyzői és más hatósági eljárásban
 • Külföldi közokiratok a magyar közjegyzői és más hatósági eljárásban
12 000 Ft
 • Harmadik, átdolgozott és bővített kiadás!

  Sokszor az sem túl egyszerű, ha – a bürokrácia útvesztőjében tévelyegve – mindennapi jogügyleteink során azon feladatunknak próbálunk eleget tenni, hogy különböző eljárási irányelveket követő belföldi hatóságok számára egyaránt elfogadható iratokat szerezzünk be céljaink gyors és lehetőleg költséghatékony eléréséhez. Ám a helyzet sokkal nehezebbé válik, ha át kell lépnünk az államhatárokat.

  De nézzük a másik oldalt! A jogalkalmazó számára ugyancsak komoly feladatot jelent saját joggyakorlatának összeegyeztetése az ügyfél szándékával, a megvalósíthatósággal és a nemzetközi jogi élet sokszínűségével.

  Ez a mű, behatárolva a hatóságok mozgásterét, ebben a szituációban kíván segítséget nyújtani. Megoldási javaslatokat, mérlegelési szempontokat, egyszerűsítési lehetőségeket kínál mind az ügyfeleik érdekében eljáró jogászok, mind az okiratokat befogadó és értékelő hatóságok számára, belföldi okirataik külföldi felhasználása tekintetében és viszont.

  Gyakorló jogászként a szerzők igyekeztek felhasználni eljárásaikban szerzett sokéves tapasztalataikat, és némi szakmai elfogultsággal bemutatni e száraznak tűnő témán keresztül a közjegyzői hivatás sokrétűségét. Az alkalmazható részek mellett az olvasó képet kaphat a közjegyzők szerepéről a világban, a hatáskörökről és az egyes szakmai modellekről.

  Ha e könyv által kitűzött célok – mint a benne foglalt eljárások egyszerűsödése, a jogbiztonság erősödése, a hatósági eljárások uniformizálódása, és ezáltal a könnyebb és gyorsabb ügyintézés – közül akár csak egy is megvalósul, már nem írodott hiába. Mindezek mellett már csak pozitívum, ha az olvasó megismeri a közjegyzői hivatás lényegét, jelenét és múltját, és megérti annak szerepét a világban.

 • Kiadó
  HVG ORAC
  Megjelenés éve
  2018
  Oldalszám
  588
  ISBN SZÁM
  978 963 258 386 0
  Alcím
  Külföldi közokiratok a magyar közjegyzői és más hatósági eljárásokban, valamint a világ közjegyzőinek tevékenysége ennek tükrében
  Szerző(k)
  Máté Viktor, Molnár Ágnes, Raus Csaba, Sajben Tamás
Webáruház készítés