Új jelszó kérése
Termék részletek


Kommentár az egészségügyi adatvédelmi törvényhez

Kommentár az egészségügyi adatvédelmi törvényhez
 • Kommentár az egészségügyi adatvédelmi törvényhez
 • A kézirat lezárásának dátuma: 2013. július 6.

  Az egészségügyben különösen érzékeny, szenzitív adatok kezelését valósítják meg, - ide értve a beteg egészségi állapotával, és az orvosi titokkal összefüggő adatokat és azok továbbítását -, melyek fokozott oltalomra méltóak, ezért az egészségügyi és a hozzájuk kapcsolódó személyes adatok kezeléséről és védelméről szóló 1997. évi XLVII. törvény speciális szabályokat ír elő.

  Dr. Hanti Péter gyakorló orvosként, biztosítási és egészségügyi szakjogászként gyakorlati tapasztalatai alapján mutat rá a szabályozás összefüggéseire, sajátosságaira, és hiányosságaira is.

  A kommentár az Adatvédelmi törvény és az új Polgári Törvénykönyv kapcsolódó rendelkezéseit is tartalmazza és összefüggéseiben magyarázza, ezáltal biztosítja mind az elméleti, mind a gyakorló szakemberek számára a teljes rálátást.

  A kommentár műfajának megfelelőn a szerző az egyes paragrafusokhoz rendelten magyarázza a jogszabályt, azzal a céllal, hogy a mindennapokban használható segédletet készítsen az egészségügyi joggal foglalkozó, valamint az egészségügy területén dolgozó szakembereknek.
 • Kiadó
  Wolters Kluwer
  Megjelenés éve
  2 013
  Oldalszám
  400
  ISBN SZÁM
  9789632952352
  Alcím
  Kommentár az egészségügyi és a hozzájuk kapcsolódó személyes adatok kezeléséről és védelméről szóló 1997. évi XLVII. törvényhez
  Szerző(k)
  dr. Hanti Péter
Webáruház készítés