Új jelszó kérése
Termék részletek


Kommentár a tisztességtelen... 1996. évi LVII. törvényhez

Kommentár a tisztességtelen... 1996. évi LVII. törvényhez
 • Kommentár a tisztességtelen... 1996. évi LVII. törvényhez
4 000 Ft
 • „Mintegy 18 év telt el azóta, hogy a Gazdasági Versenyhivatal munkatársainak közreműködésével megjelent a tisztességtelen piaci magatartás és a versenykorlátozás tilalmáról szóló 1996. évi LVII. törvény (Tpvt.) első kommentárja. Az eltelt közel két évtized alatt a Tpvt. számtalan változáson ment keresztül, miközben a hazai jogalkalmazási gyakorlat is jelentős mértékben gazdagodott, amelynek különös jelentősége van a jogterület működése és fejlődése szempontjából. A hazai versenyjog az elmúlt 25 évben – e lassan induló, ám folyamatos építkezés eredményeként – egyre inkább olyan komplex jogterületté fejlődött, ami a törvényi szabályozás gyakorlati megvalósulását bemutató és elemző, átfogó, új kommentár elkészítését, kiadását igényelte. Mindez nem jöhetett volna létre a Gazdasági Versenyhivatal munkatársainak és a terület elismert gyakorlati szakembereinek – bíráinak, ügyvédeinek – építő hozzájárulása nélkül. Bízunk abban, hogy e Kommentár hozzájárul a joggyakorlat fejlesztéshez és jobb megismeréséhez. Haszonnal forgathatják nemcsak a versenyjoggal foglalkozó szakmai közönség tagjai, hanem a megfelelésre törekvő jogkeresők is, akiknek hatékonyabb tájékoztatása és versenyjogi tudatosságának növelése a Gazdasági Versenyhivatal kiemelt célja.”  A Szerkesztők  A kötet a Gazdasági Versenyhivatal gondozásában jelenik meg.

  Lehetséges, hogy a könyv már elfogyott, csak erről nem tudunk (régebbi kiadású könyveknél előfordul). Épp ezért, megrendeléskor nem tudjuk garantálni, hogy a könyvet ki is tudjuk küldeni. Előre utalás esetén természetesen visszatérítjük a kiadvány árát, egyéb esetekben töröljük vagy módosítjuk a megrendelést, a megrendelővel történt egyeztetést követően.

 • Kiadó
  HVG ORAC
  Megjelenés éve
  2015
  Oldalszám
  784
  ISBN SZÁM
  978-963-12-1522-9
  Szerző(k)
  Bacher Gusztáv; Bártfai Judit; Bodócsi András; Buránszki Judit; Csépai Balázs; Fejes Gábor; Hargita Árpád; Hegymegi-Barakonyi Zoltán; Kocsis Márton; Kovácsi Sára Ráhel; Miskolczi Bodnár Péter és mások
  Szerkesztő(k)
  Juhász Miklós; Ruszthiné Juhász Dorina; Tóth András
Webáruház készítés