Új jelszó kérése
Termék részletek


Kommentár a Büntető Törvénykönyvhöz

Kommentár a Büntető Törvénykönyvhöz
 • Kommentár a Büntető Törvénykönyvhöz
17 850 Ft
 • Az új Btk. kommentárja teljes körűen és mélyrehatóan elemzi a hatályos törvényszöveget, külön is törekedve az új tényállási elemek értelmének kifejtésére, az új elhatárolási, halmazati kérdések lehetséges megoldására, valamint a korábbi joghelyzettel való azonosságok és különbségek feltárására.

  Ebben a körben külön hangsúlyt helyeztek a szerzők az új törvény esetleges visszaható hatályú alkalmazásának esetköreire, ezeknek a folyamatban levő büntetőeljárásokban is alapvető és döntő jelentősége lehet.

  A feldolgozás során a vonatkozó bírósági joggyakorlat annak fenntarthatósága szempontjából is elemzésre került, így a kommentár az új törvény szöveg által meghaladottnak tekinthető, illetve az esetleges változások mellett továbbra is irányadó gyakorlatokra is felhívja figyelmet, illetve a Kúria korábbi és új jogegységi döntéseinek elemzését is kínálja.

  Lehetséges, hogy a könyv már elfogyott, csak erről nem tudunk (régebbi kiadású könyveknél előfordul). Épp ezért, megrendeléskor nem tudjuk garantálni, hogy a könyvet ki is tudjuk küldeni. Előre utalás esetén természetesen visszatérítjük a kiadvány árát, egyéb esetekben töröljük vagy módosítjuk a megrendelést, a megrendelővel történt egyeztetést követően.

 • Kiadó
  Wolters Kluwer
  Megjelenés éve
  2 013
  Alcím
  2013. július 1-jén lépett hatályba a Büntető Törvénykönyvről szóló 2012. évi C. törvény.
  Szerző(k)
  dr. Hegedűs István, dr. Juhász Zsuzsanna, dr. Karsai Krisztina, dr. Katona Tibor, dr. Mezőlaki Erik, dr. Szomora Zsolt, dr. Törő Sándor
Webáruház készítés