Új jelszó kérése
Termék részletek


Jogi lexikon

Jogi lexikon (műbőr)
 • Jogi lexikon (műbőr)
 • A Jogi lexikon kiadványunk átdolgozott, bővített kiadásának elektronikus változatát a szerzőkkel és szerkesztőkkel együttműködve díjmentesen elérhetővé tettük.

  A Jogi lexikon a Kiadó gondozásában 1999-ben jelent meg először.

  Ez volt az első összegző munka a huszadik század fordulóján megjelent Márkus-féle lexikon óta. (Magyar jogi lexikon, Szerk.: Márkus Dezső, 1-6. kötet, Budapest, Pallas, 1898-1907). A Jogi lexikon első kiadásának megjelenése óta Magyarországon, de világszerte olyan jelentős változások történtek, amelyek a jogra és a jogtudományra igencsak hatással voltak. Ezenkívül a tudomány és a technika fejlődése következtében is szinte minden jogágban nagy előrehaladás következett be, sőt újabb jogágak, illetve jogintézmények alakultak ki.

  Miért más az új kiadás?

  - mert követi az egyes jogágakban bekövetkezett változásokat
  - mert több mint 300 új szócikkel bővült
  - mert a korábbi szócikkek átdolgozásra kerültek, bővültek, pontosabbak lettek
  - mert tartalmazza még több száz neves magyar és külföldi jogtudós lezárt életművének legfontosabb adatait

  4300 szócikk egy kötetben, melyek:
  - fogalmi szinten magyarázzák a legkülönbözőbb jogágakba tartozó jogintézményeket
  - utalnak a jogintézmények történelmi gyökereire
  - a jog fejlődésének szempontjából meghatározó jelentőségű dokumentumokról közölnek adatokat
  - nemzetközi dokumentumokkal, illetve nemzetközi szervezetekkel foglalkoznak

  A címszavak összeállításánál a szerkesztő elsősorban a magyar jogot, illetve intézményeinek fejlődését tartotta szem előtt, mindemellett igyekezett figyelemmel lenni a külföldi jogok egyes alapvető intézményeire, illetve sajátosságaira.

  A lexikon kellő tömörségben korrekt, megalapozott és időtálló jogi ismeretanyagot tartalmaz, amely mind a jog és a jogtudomány iránt érdeklődő olvasók, mind pedig a jogalkalmazás legkülönbözőbb területein működő gyakorló jogászok számára hasznosítható.

  A külföldi tudósok kiválasztásánál a szakmai szempontok mellett figyelmet fordított arra is, hogy mindenképpen szerepeljenek a lexikonban azok a külföldi szakemberek, akik nemcsak munkásságuk, hanem a magyar tudománnyal való kapcsolataik révén különösen ismertek idehaza.
 • Kiadó
  Wolters Kluwer
  Oldalszám
  700
  ISBN SZÁM
  9789632950396
  Szerző(k)
  Lamm Vanda
Webáruház készítés