Új jelszó kérése
Termék részletek


Felelősség a társasági jogban

Felelősség a társasági jogban
 • Felelősség a társasági jogban
8 000 Ft
 • A mű 2007-ben való első megjelenése óta gyökeresen megváltozott a könyv témájának jogi szabályozása: a társasági joganyag jelentős része beépült a 2013. évi V. törvény (új Polgári Törvénykönyv) Harmadik Könyvébe, valamint az 1991. évi XLIX. törvény (Csődtörvény) és a 2006. évi V. törvény (Cégtörvény) társasági jogi szabályai is jelentősen módosultak.

  A könyv második, átdolgozott és bővített kiadásának továbbra is az az alapvető célkitűzése, hogy ismertesse a társasági jog területére tartozó egyes felelősségi alakzatokat, illetve részletesen bemutassa az egyes felelősségi alakzatokkal összefüggésben született és az új vagy módosult törvényi szabályok alapján is iránymutatónak tekinthető bírósági eseti döntéseket. A kötet ugyanakkor kritikai elemzést is tartalmaz, ennek során feldolgozza a felelősségi jog és a társasági jog területén született korábbi és az első kiadást követően napvilágot látott magyar jogirodalmi munkákban szereplő mérvadó álláspontokat.

  A szerző a társasági jog elismert szakértője, ügyvéd és társasági szakjogász. 1999 óta rendszeresen publikál: öt szakkönyv szerzője, társszerzője, eddig mintegy harminc szakcikke jelent meg különböző szakmai folyóiratokban.
 • Kiadó
  HVG ORAC
  Megjelenés éve
  2 015
  Oldalszám
  480
  ISBN SZÁM
  978-963-258-269-6
  Alcím
  Második, átdolgozott és bővített kiadás - Új magánjog sorozat 9. kötete
  Szerző(k)
  Török Tamás
  Szerkesztő(k)
  Wellmann György
Webáruház készítés