Új jelszó kérése
Termék részletek


Európai kormányformák rendszertana

Európai kormányformák rendszertana
 • Európai kormányformák rendszertana
6 200 Ft
 • Az európai kormányformák rendszertana című könyv célja az európai demokráciák alkotmányos berendezkedésének államszervezeti, összehasonlító szempontú vizsgálata. A tudományos igényű, ám gyakorlati szakemberek számára is hasznosítható elemzés kiterjed az Európai Unió tagállamaira, a tagjelölt államokra, és néhány Unión kívüli országra is.  Az elméleti megalapozást jelentő, a kormányzás és a kormányzati rendszerek dogmatikai kérdéseit tárgyaló bevezető részt követően a kötet kitér az Unió kormányzati rendszerére, majd minden egyes állam esetében sor kerül a kormányzást meghatározó alkotmányi alapelvek (államforma, szuverenitás, demokrácia, jogállamiság elveinek érvényesülése, államszerkezet, kormányforma), az államszervezet vázlata, majd a kormányzati rendszer és az alkotmányvédelem fő kérdéseinek tisztázására.  A könyv hasznos ismereteket tartalmaz bármely közjoggal, politikával és diplomáciai kapcsolatokkal foglalkozó szakember számára. Ugyanakkor a kötetet – annak közérthetősége és áttekinthetősége miatt – ajánljuk nemcsak az egyetemi jogi, politológus és történész képzés résztvevőinek, hanem az olyan laikusoknak is, akik szeretnének közelebbről megismerkedni az európai államok működésével.

  Lehetséges, hogy a könyv már elfogyott, csak erről nem tudunk (régebbi kiadású könyveknél előfordul). Épp ezért, megrendeléskor nem tudjuk garantálni, hogy a könyvet ki is tudjuk küldeni. Előre utalás esetén természetesen visszatérítjük a kiadvány árát, egyéb esetekben töröljük vagy módosítjuk a megrendelést, a megrendelővel történt egyeztetést követően.

 • Kiadó
  HVG ORAC
  Megjelenés éve
  2 008
  Szerző(k)
  Chronowski Nóra dr., Drinóczi Tímea dr., Horváth Dóra dr., Kocsis Miklós dr., Kovács Mónika dr., Petrétei József dr., Takács Tamara dr., Tilk Péter dr., Tóth Balázs dr., Veress Emőd dr., Zeller Judit
  Szerkesztő(k)
  Chronowski Nóra dr., Drinóczi Tímea dr.
Webáruház készítés