Új jelszó kérése
Termék részletek


Controlling - út egy hatékony controlling rendszerhez

Controlling - út egy hatékony controlling rendszerhez
 • Controlling - út egy hatékony controlling rendszerhez
5 240 Ft
 • A könyv alapmű; a vállaltirányítási know-how nemzetközi nyelvén íródott, mely ma már a fejlett világban mindenütt azonos.  A kötet a mindennapi gyakorlatban jól használható útmutatást ad a controlling-rendszerek kialakításának elméletéről és gyakorlati tapasztalatairól, összefoglalja a controllingszakma sikeres műveléséhez szükséges ismereteket. Teszi ezt ágazattól függetlenül – szól a nonprofit szférához (közigazgatás, egészségügy, oktatás) csakúgy, mint a versenyszférában dolgozókhoz.  A szerző szigorú logikával vezeti végig az olvasót a controllingrendszer elemein: a vezetői számvitelből kiindulva, a tervezés különböző szintjein át a beszámolásig. Mindegyik részterülettel kapcsolatban kibontja annak fogalomrendszerét, és gyakorlati segítséget is ad kialakításukhoz, illetve a meglévő állapot továbbfejlesztéséhez.
  Megjelennek a kötetben napjaink kihívásai is: a külső és a belső számvitel közeledése egymáshoz, az értékorientált vállalatirányítás támogatása, a (keret) tervezés egyszerűbbé és olcsóbbá tételének lehetőségei, a kockázatkezelés és –mérés beillesztése az irányítási és a controllingrendszerbe.  A könyv tárgyalja a controllingrendszer felépítésének és működésének napjainkra jellemző változását is, így mindenekelőtt az öncontrolling szerepének növekedését, valamint a controlling teljesítményének javulását.  A könyv a gazdasági felsőfokú képzést nyújtó intézményekben kötelező tananyag, és célszerű beépíteni a vezetőképző, valamint a szakképzést nyújtó tanfolyamok anyagába is.
  Haszonnal forgathatják a felsővezetők, a gazdasági és pénzügyi szakemberek, a controllerek és a controllerasszisztensek, a tervezést végzők.  A Horváth & Partners csoport nemzetközi tanácsadó cég, amely hét országban rendelkezik irodákkal. A budapesti iroda, az IFUA Horváth & Partners Vezetési és Informatikai Tanácsadási Kft. 1989 óta támogatja a magyarországi ügyfeleket céljaik megvalósításában – a controlling mellett a szervezetalakítás, a folyamatmenedzsment, a stratégiai menedzsment és üzleti intelligencia rendszerek élenjáró szakértőjeként.
 • Kiadó
  Wolters Kluwer
  Megjelenés éve
  2015
  Oldalszám
  287
  ISBN SZÁM
  9789632249407
  Alcím
  Változatlan utánnyomás
  Szerző(k)
  Horvath & Partners
Webáruház készítés