Új jelszó kérése
Termék részletek


Adómentességek az áfa rendszerében

Adómentességek az áfa rendszerében
 • Adómentességek az áfa rendszerében
3 455 Ft
 • Jelen kiadványunk az általános forgalmi adó rendszerében adómentesség alá tartozó termékekkel és szolgáltatásokkal kapcsolatos szabályokat dolgozza fel.

  A kiadvány első részében az olyan adómentességeket tárgyaljuk részletesen, amelyekhez nem kapcsolódik áfa-levonási lehetőség (más néven: a tevékenység közérdekére, vagy speciális jellegére tekintettel adómentes tevékenységek köre). Itt kitérünk – többek között – a különböző oktatási szolgáltatások, az egészségügyi, illetve a szociális ellátások mentességeire, az adómentes körbe tartozó pénzügyi és ahhoz hasonló szolgáltatások szabályaira. Részletesen ismertetjük az ingatlanértékesítés, valamint az ingatlan bérbeadás adómentes esetköreit is. Bemutatásra kerül, hogy milyen feltételek fennállása esetén alkalmazható az adómentesség, valamint minden egyéb olyan körülményt ismertetünk, amely lényeges ezen ügyletek áfa-rendszerbeli kezelését tekintve.

  A kiadvány második része foglalkozik az áfa-levonással együtt járó adómentes (más néven: valódi mentes) termékértékesítések és szolgáltatásnyújtások, valamint az adómentes termékimport szabályaival. Tárgyalásra kerülnek többek között e részben a közösségi adómentes termékértékesítések szabályai, az exportértékesítés, valamint a különböző vámeljárások során teljesülő ügyletek adómentessége, valamint a nemzetközi, illetve diplomáciai kapcsolatokkal összefüggő adómentes ügyletek szabályai is.
 • Kiadó
  Wolters Kluwer
  Megjelenés éve
  2 016
  Oldalszám
  258
  ISBN SZÁM
  9789632955957
  Alcím
  Kiskönyvtár az áfáról VIII. rész
  Szerző(k)
  dr. Farkas Alexandra, Száraz Tünde
Webáruház készítés