Új jelszó kérése
Termék részletek


A családjog kézikönyve I-II

A családjog kézikönyve I-II
 • A családjog kézikönyve I-II
 • A könyv két kötetből áll: az első kommentár-szerűen tartalmazza a családjogi törvény, végrehatjási rendeletei, valamint a családjoggal összefüggő polgári jogi és gyermekvédelmi jogszabályok hatályos – a korábbi kézikönyv legutolsó kiadása óta több vonatkozásban jelentősen módosult – szövegét, az irányadó bírósági, gyámhivatali és anyakönyvi joggyakorlatot.

  A második kötet minden eddiginél szélesebb körű eligazítást nyújt a nemzetközi családjog egyre bővülő forrásairól, a több- és kétoldalú nemzetközi egyezmények alkalmazásának lehetőségeiről és gyakorlatáról, az Európa Tanács és az Európai Unió szerveinek jogalkotásáról és a nemzetközi magánjogi viták elbírálásának és megoldásának lehetőségeiről.

  A szerzők valamennyien a családjog általuk feldolgozott területének legjobb gyakorlati és elméleti szakértői közé tartoznak, többségük részt vesz a készülő új Ptk. Családjogi részének kodifikációs munkáiban, így a magyar és a nemzetközi jogfejlődés tendenciáinak ismeretében magyarázzák a hatályos joganyagot és joggyakorlatot.

  Lehetséges, hogy a könyv már elfogyott, csak erről nem tudunk (régebbi kiadású könyveknél előfordul). Épp ezért, megrendeléskor nem tudjuk garantálni, hogy a könyvet ki is tudjuk küldeni. Előre utalás esetén természetesen visszatérítjük a kiadvány árát, egyéb esetekben töröljük vagy módosítjuk a megrendelést, a megrendelővel történt egyeztetést követően.

 • Kiadó
  HVG ORAC
  Megjelenés éve
  2 007
  Oldalszám
  1 272
  Szerző(k)
  dr. Bencze Lászlóné, dr. Brávácz Ottóné, dr. Csiky Ottó, dr. Filó Erika, Katonáné Pehr Erika, Kőrös András, Makai Katalin, Piros Zsuzsanna, dr. Somfai Balázs, dr. Szeibert-Erdős Orsolya, dr.Szőcs Tibor, dr. Weiss Emilia
  Szerkesztő(k)
  Kőrös András, Lektor: dr. Weiss Emilia
Webáruház készítés