Új jelszó kérése
Termék részletek


A családjog kézikönyve I-II

A családjog kézikönyve I-II
 • A családjog kézikönyve I-II
14 000 Ft
 • A könyv két kötetből áll: az első kommentár-szerűen tartalmazza a családjogi törvény, végrehatjási rendeletei, valamint a családjoggal összefüggő polgári jogi és gyermekvédelmi jogszabályok hatályos – a korábbi kézikönyv legutolsó kiadása óta több vonatkozásban jelentősen módosult – szövegét, az irányadó bírósági, gyámhivatali és anyakönyvi joggyakorlatot.  A második kötet minden eddiginél szélesebb körű eligazítást nyújt a nemzetközi családjog egyre bővülő forrásairól, a több- és kétoldalú nemzetközi egyezmények alkalmazásának lehetőségeiről és gyakorlatáról, az Európa Tanács és az Európai Unió szerveinek jogalkotásáról és a nemzetközi magánjogi viták elbírálásának és megoldásának lehetőségeiről.  A szerzők valamennyien a családjog általuk feldolgozott területének legjobb gyakorlati és elméleti szakértői közé tartoznak, többségük részt vesz a készülő új Ptk. Családjogi részének kodifikációs munkáiban, így a magyar és a nemzetközi jogfejlődés tendenciáinak ismeretében magyarázzák a hatályos joganyagot és joggyakorlatot.

  Lehetséges, hogy a könyv már elfogyott, csak erről nem tudunk (régebbi kiadású könyveknél előfordul). Épp ezért, megrendeléskor nem tudjuk garantálni, hogy a könyvet ki is tudjuk küldeni. Előre utalás esetén természetesen visszatérítjük a kiadvány árát, egyéb esetekben töröljük vagy módosítjuk a megrendelést, a megrendelővel történt egyeztetést követően.

 • Kiadó
  HVG ORAC
  Megjelenés éve
  2007
  Oldalszám
  1272
  Szerző(k)
  dr. Bencze Lászlóné, dr. Brávácz Ottóné, dr. Csiky Ottó, dr. Filó Erika, Katonáné Pehr Erika, Kőrös András, Makai Katalin, Piros Zsuzsanna, dr. Somfai Balázs, dr. Szeibert-Erdős Orsolya, dr.Szőcs Tibor, dr. Weiss Emilia
  Szerkesztő(k)
  Kőrös András, Lektor: dr. Weiss Emilia
Webáruház készítés