Új jelszó kérése
Termék részletek


Európai Kormányformák Rendszertana

Európai Kormányformák Rendszertana
 • Európai Kormányformák Rendszertana
Az európai kormányformák rendszertana című könyv célja az európai demokráciák alkotmányos berendezkedésének államszervezeti, összehasonlító szempontú vizsgálata. A tudományos igényű, ám gyakorlati szakemberek számára is hasznosítható elemzés kiterjed az Európai Unió tagállamaira, a tagjelölt államokra, és néhány Unión kívüli országra is.

Az elméleti megalapozást jelentő, a kormányzás és a kormányzati rendszerek dogmatikai kérdéseit tárgyaló bevezető részt követően a kötet kitér az Unió kormányzati rendszerére, majd minden egyes állam esetében sor kerül a kormányzást meghatározó alkotmányi alapelvek (államforma, szuverenitás, demokrácia, jogállamiság elveinek érvényesülése, államszerkezet, kormányforma), az államszervezet vázlata, majd a kormányzati rendszer és az alkotmányvédelem fő kérdéseinek tisztázására.

A könyv hasznos ismereteket tartalmaz bármely közjoggal, politikával és diplomáciai kapcsolatokkal foglalkozó szakember számára. Ugyanakkor a kötetet – annak közérthetősége és áttekinthetősége miatt – ajánljuk nemcsak az egyetemi jogi, politológus és történész képzés résztvevőinek, hanem az olyan laikusoknak is, akik szeretnének közelebbről megismerkedni az európai államok működésével.

Lehetséges, hogy a könyv már elfogyott, csak erről nem tudunk (régebbi kiadású könyveknél előfordul). Épp ezért, megrendeléskor nem tudjuk garantálni, hogy a könyvet ki is tudjuk küldeni. Előre utalás esetén természetesen visszatérítjük a kiadvány árát, egyéb esetekben töröljük vagy módosítjuk a megrendelést, a megrendelővel történt egyeztetést követően.

 • Kiadó
  HVG ORAC
  Megjelenés éve
  2 008
  Oldalszám
  678
  ISBN SZÁM
  978 963 2580 04 3
  Szerző(k)
  Chronowski Nóra; Drinóczi Tímea; Horváth Dóra; Kocsis Miklós; Kovács Mónika; Petrétei József; Takács Tamara; Tilk Péter; Tóth Balázs; Veress Emőd; Zeller Judit
  Szerkesztő(k)
  Chronowski Nóra; Drinóczi Tímea
  Cikkszám
  JOG0125
Webáruház készítés